Ara fa gairebé 14 anys, el 8 d’octubre de l’any 2010 va obrir portes El Corte Inglés a la ciutat de Tarragona. El somni de molts tarragonins es feia realitat.
El llavors president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Alber Abelló, escrivia al Diari d’aquell dia: "L’arribada a Tarragona d’El Corte Inglés suposa un salt de gegant que, sens dubte, ens posiciona com el que ja som des d’avui mateix: la capital comercial del sud de Catalunya. Les xifres del que ha suposat la inversió d’aquest nou equipament són impactants. Dir que marcaran un abans i un després o que avui és un dia històric no només per a la ciutat, sinó també per al conjunt de les comarques de Tarragona, no ha de sonar pas a tòpic, sinó que en aquest cas té tot el sentit del món".
Abelló tenia tota la raó i, després de parlar d’altres projectes afegia: "Tenim un mix comercial de primer nivell amb una capacitat de generar recursos, atraure clients i donar vitalitat innegable. I tot això passa en un moment en què aquestes dosis de dinamisme i il·lusió són més necessàries i oportunes que mai".
Avui en dia, catorze anys després, El Corte Inglés conviu amb el petit comerç i és un pol d’atracció no solament pels tarragonins, sinó també pels turistes que ens visiten. El dijous 7 d’octubre de 2010 el llavors president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar El Corte Inglés i l’endemà va obrir les portes al públic.
El mateix dia 7 es llegia al Diari: "L’onzè gran magatzem que El Corte Inglés obre a Catalunya, i el 75è a l’Estat, compta amb un total de 863 treballadors, una xifra equivalent a la localitat de Pratdip (Baix Camp). L’empresa va especificar que ‘la majoria dels empleats són de la província de Tarragona’, així com que la mitjana d’edat és de 29 anys".
Implicació amb el territori
Continuava la informació publicada al Diari: "En total, els treballadors han passat 144 cursos de formació, que han comptat amb una assistència total de 2.167 persones. Entre els empleats, el 64% són dones. Pel que fa a les empreses proveïdores, els responsables de la multinacional van assegurar que compten amb unes 200 companyies de la província de Tarragona. En l’àmbit català, la signatura treballa amb unes 4.300 signatures del Principat".
El Diari, en la seva edició del 9 d’octubre, anunciava a la seva portada que "El Corte Inglés atreu en un sol dia a 38.000 clients" i recollia diferents anècdotes com la de l’home que va estar esperant l’obertura des de les dues de la matinada.
En la crònica del dia 9 es podia llegir: "Les previsions més optimistes d’El Corte Inglés preveien l’accés de 50.000 persones durant els seus dos primers dies d’obertura al públic. Però ja només durant la primera jornada, el gran magatzem va estimar que havien estat 38.000 els visitants. Els productes de confecció, alimentació i electrònica van ser els més demandats pels milers de curiosos que ahir no van voler perdre’s el primer dia a Tarragona d’El Corte Inglés"
Seguia la crònica: "Mancant dades sobre la facturació, la veritat és que durant tota la jornada d’ahir, la Rambla de Lluís Companys va canviar el seu habitual aspecte més aviat solitari pel d’un anar i venir constant de persones, moltes d’elles carregant ja bosses del gran magatzem".
I acabava: "Una americana esportiva de la marca Emidio Tucci va ser la primera venda que van realitzar ahir els grans magatzems. La venda es va fer en la segona planta que El Corte Inglés dedica a la moda masculina. Els productes de confecció, alimentació i electrònica van ser ahir els més demandats pels clients. També van despertar molt d’interès el Club del Gourmet i el departament de sabateria".
El Diari també li dedicava l’editorial: "Tarragona ja té el seu propi Mister Marshall. Ja juga en aquesta primera divisió en què ho fan les ciutats tocades per la gràcia d’El Corte Inglés".
L’empresa es caracteritza pel seu compromís de respecte al medi ambient que repercuteix en els diferents àmbits de la seva activitat empresarial.
Així, el projecte ha estat reconegut a través dels Premis de Medi Ambient a l’Empresa convocats per la Comissió Europea, en els quals El Corte Inglés ha rebut el seu guardó en la secció espanyola de 2020 com a exemple d’integració de la sostenibilitat en la gestió empresarial. Està a més avalat per AENOCR, sent El Corte Inglés la primera empresa de distribució espanyola a aconseguir la certificació Residu Zero AENOR en botigues. Amb tot això, El Corte Inglés s’ha posicionat com una empresa de distribució de referència en la gestió de residus.