Redessa

L’empresa municipal reusenca Redessa va iniciar la seva activitat el 1994, essent pionera al territori facilitant i impulsant la iniciativa empresarial així com donant suport a emprenedors, startups i spinoffs

L’empresa municipal de Reus Redessa fa 30 anys. Va iniciar la seva activitat el 1994, essent pionera al territori facilitant i impulsant la iniciativa empre- sarial així com donant suport a emprenedors, startups, spinoffs i ajudant-les a fer créixer els seus projectes.

Des de 1994, el seu creixement ha estat constant. El 1994 es va constituir Redessa. L’any següent va tenir lloc la inauguració de  Redessa Viver. L’any 2002 es va obrir Redessa Naus i al 2011 Re- dessa Tecno. El 2013 Redessa Cepid s’incorpora als centres d’empreses. I enguany està pre- vista la inauguració de Redessa Innovació.

En aquests 30 anys 579 em- preses han passat pels seus cen- tres (396 històric i 183 actuals). Són gairebé 600 empreses a les quals Redessa no només ha ofert uns metres quadrats o unes instal·lacions a preus assequibles si no a les quals ha assessorat en molts àmbits i que és un dels elements que més valora Redessa. El centre d’empreses que ha acollit més empreses és el Viver, per on han passat 264 empreses de diferents àmbits. Un fet que s’explica per l’especialització  el mateix centre, que està destinat a emprenedors i projectes de nova creació i perquè hi ha una  voluntat expressa que hi hagi rotació perquè se’n puguin beneficiar nous projectes de forma permanent.

16 de novembre de 2023: es presenta un estudi sobre Reus. La capital del Baix Camp s’ha posicionat com a ciutattecnològica i, ara, l’objectiu és consolidar-se i que el Tecnoparc es converteixi en districte, «el primer tecnològic de la demarcació», en paraules de l’alcaldessa, Sandra Guaita.
14 de novembre de 2023: Redessa informa que una quarantena de startups –empreses de nova creació– han estat impulsades en els últims tres anys per l’empresa municipal de l’Ajuntament de Reus.
Redessa sempre ha tingut una presència important en les pàgines del ‘Diari’, com ho demostra aquest reportatge, dins de l’extra ‘Reus futur’, publica el 27 de novembre de 1999.
14 de març de 2021: el ‘Diari’ commemora el desè aniversari de l’edifici Tecnoparc i detalla la situació de l’equipament.

Empreses tecnològiques

Actualment, l’empresa municipal reusenca Redessa continua creixent i la seva evolució ha estat marcada, en els darrers anys, pel creixement de les empreses tecnològiques. En aquest sentit, el centre d’empreses de Redessa Tecno, s’ha especialitzat en empreses TIC (Tecnologies de la  Informació i les Comunicacions). Les xifres de Redessa són impressionants: més de 1.500 professionals treballen a l’empresa municipal, la meitat dels quals són de perfil tecnològic. I és que Reus té un posicionament tecnològic important: és la segona ciutat en ocupació TIC de Catalunya i a Redessa hi ha instal·lades empreses locals i multinacionals, algunes referents mundials com IBM o T-Systems.

Viewnext (IBM) ha anunciat la seva intenció de duplicar els treballadors que té a les seves oficines de Redessa Tecno, on preveu passar de 100 a 200 professionals en els pròxims dos anys.

Per construir la marca de ciutat tecnològica que ja té Reus, Redessa ha estat una eina  fonamental, no només per la capacitat d’adaptar-se a les necessitats de les empreses, sinó també, per haver promogut serveis específics per a potenciar aquest ecosistema, alguns tan consolidats ja com la Incubadora TIC, que ha estat clau per a atraure startups a la ciutat.

www.redessa.cat

Contingut relacionat

Les empreses col·laboradores són essencials per a l'èxit i el creixement continu del nostre diari, el Diari de Tarragona.

Veure llistat complert
Diaridetarragona.com © 2024 Diari de Tarragona,
C/ Domènec Guansé, 2, 43005 Tarragona
Tel. 977 29 97 00